Showblok Ladyfokkerij tijdens de Hengstenshow 2001
Op 23 februari 2001 vond in Ermelo de jaarlijkse Hengstenshow plaats. De familie Romviel was door het bestuur van de Categorale Afdeling Gelders Paard gevraagd om deze avond invulling te geven aan een showblok.
Er werd besloten een indruk te geven van de veelzijdige fokkerijprestaties van de Ladyhoeve, waarin ook het karakter van de paarden naar voren zou komen. De fokkerij van de Ladyhoeve is begonnen met de inmiddels overleden Nilady. Vandaar dat er een drietal dochters met nakomeling in de baan verschenen. Alle zes de paarden kwamen in een andere discipline in de baan. Een ware ode aan stammoeder Nilady.
In de show was veel aandacht besteed aan muziek- en lichtgebruik. Het is niet alledaags dat viervoeters in de spotlichten hun verrichtingen laten zien. Voor deskundige toelichting en commentaar werd voorzien in de persoon van Cor Loeffen.
De reacties, zowel van het aanwezige publiek als later in de pers, waren lovend. Zelfs van het KWPN werd een brief met complimenten ontvangen.

De 17-jarige koffievos Cilady (Statuur x Irak), moeder overste, werd aangespannen voor de slee en in een volgspot binnengeleid door Wilbert Romviel. Voor deze gelegenheid in boerenkledij uitgedost.
Henk Vaandrager uit Wieringerwerf gaf vervolgens met een dochter van Cilady, Jilady (Goudsmid x Statuur), een mendemonstratie. Hij gaf zelf via de microfoon toelichting. Het duo rijdt op het hoogste niveau (klasse Z).

Vervolgens kwam de lichte vos Kilady (Eusebio x Irak) binnen gereden. Sarah Dekker uit Nijmegen gaf eerst een korte dressuurdemonstratie. Daarna ging de combinatie, die startgerechtigd is voor het Z-springen, over het hout.
Kilady's dochter Oilady kon vanwege een rugblessure niet onder het zadel worden getoond. Vandaar dat zij aan de hand met Martien Romviel door de baan ging.

Toen was het de beurt aan Jilady. Gastamazone Anne van IJzendoorn uit Nijmegen was haar voor deze gelegenheid gaan trainen. In no-time was de merrie, die meervoudig Nederlands Kampioene op de merriekeuringen is, op Z-niveau terug. In de sport werd zij door Sarah Dekker uit Nijmegen naar dit niveau gereden. Op de tonen van Chariots of fire van Vangelis reed Anne van IJzendoorn gevolgd door twee spotlights een kur.
De aangewezen hengst Olivier werd door Roelof van 't Oever voor de concourswagen en in de spotlights gereden. Toepasselijk en indrukwekkend was de muziek van Conquest of Paradise van Vangelis. Nadat alle viervoeters individueel in de baan waren geshowd, kwamen ze gezamenlijk nogmaals terug. Een volgende complete verrassing was dat voorop de 9-jarige Donique Romviel in (paarden)pyjama en met sloffen aan de voeten binnenkwam. Zij begeleidde Cilady, die eveneens een pyjama aanhad en sloffen aan de hoeven. Bovendien had Cilady een slaapmuts op haar hoofd. Roy Orbison zong op het nachtelijke tijdstip In Dreams.
Tot slot werd Tini Romviel op de concourswagen met Olivier rondgereden.
Op de teksten van Time to say goodbye van Sarah Brightman & Andrea Bocelli verliet het geheel de baan.
'Ringmeester' Roos van Megen-Loeffen, die ook tekende voor de training van alle paarden op de Ladyhoeve, co÷rdineerde het geheel.

Neem voor een foto-impressie van bovenstaande show een kijkje in het fotoboek Show 2001. Over deze show zijn ook diverse artikelen verschenen, die zijn opgenomen op de linkpagina.