Rubiquil 980012.92 STB (Westfalen; NRPS), 10 juni 1992, 1.67 m, bruin, prestatie sport (NRPS)

foto
Fokker: M. van Lieren, Schore
Goedgekeurd: 1998 (NRPS); 2002 (KWPN)-heden
Vader van:Wilady II
Zilady II

Rubinstein I (Westf)

Rosenkavalier (Westf)

Ladykiller xx (Hol)

Romadour II (Westf/Rhld)

Antine (Westf)

Angelo xx

Dodona (Westf)

Aquila (STB) keur
stam 113

Roemer (STB/Westf) pref

G.Pilatus (STB/Westf)

Cronella (Westf)

Marion (STB)

Homerus (Sgldt)

Ingrid (STB)


Predikaten
1999: prestatie sport (NRPS)

Rubiquil is een zoon van Rubinstein I, die gefokt is uit de beroemde Duitse dressuurstam van Herbert de Baey, welke stam ook de dressuurpaarden Amon (van Annemarie Sanders), Rembrandt en Ahlerich (van Reiner Klimke) heeft gebracht.
Rubinstein I behaalde in zijn eigen sportcarrière het internationale Grand Prix niveau en bracht in de fokkerij reeds meer dan 75 goedgekeurde zonen, waaronder OO Seven, Rafurstinels, Rohdiamant, Relevant, Ronaldo en Ruben G.
De moeder van Rubiquil, keurmerrie Aquila, stamt van de stempelhengst Roemer, die behoort tot een van de meest invloedrijke dressuurpaardenleveranciers binnen de Nederlandse fokkerij. Roemer bracht vele Grand Prix dressuurpaarden, waaronder Seafox, Darwin, Chantor de Bohnce, Zwingly en Windsor. Verder in de moederlijn treffen we via de lijn Homerus (V.Cadet) het bloed van de Engelse volbloed Anblick xx en in vrouwelijke lijn het bloed van Amor-zoon Eros.

De prestaties op niveau beginnen bij Rubiquil op zesjarige leeftijd: Zeeuws kampioen Z2-dressuur, Levade kampioen Z2-dressuur, winnaar Amev/Hippo Cup én Nederlands Kampioen Indoor ZZ-Licht. Als zevenjarige maakt Rubiquil onder Laurens van Lieren op het EK Junioren deel uit van het zilveren medaille-team in Oostenrijk. Een jaar later wint het team met Rubiquil goud op het EK Young Riders in Engeland en dit wordt in 2001 in Duitsland nogmaals herhaald.
Op negenjarige leeftijd wint Rubiquil de Intermédiaire I op het CDI in Goes en nog datzelfde jaar wordt hij op Grand Prix-niveau uitgebracht.

Uit de eerste jaargang van Rubiquil werd zijn zoon Ollright foto met Nicolette van Lierop in 2002 afgevaardigd naar het WK voor jonge dressuurpaarden in Verden.

Verkort verrichtingsonderzoek
2002

stap

6,5

draf

8

galop

8,5

aanleg dressuur

8,5

totaal (dressuur)

31,5