Zilady II 528003 04.03666 VB, bruin

Zilady II Geboortedatum: 24 april 2004
Fokker: W.J.A.M. Romviel, Beuningen Gld.
Eigenaar: Monique Wageman, Zoeterwoude.

Zilady II is begin oktober 2004 als veulen verkocht aan Monique Wageman. Zij is ook in het bezit van Oilady.
Hieronder wordt informatie gegeven van de afstamming van Zilady II. Foto's staan zowel opgenomen in het fotoboek van Rilady (in chonologische volgorde tussen de foto's van haar moeder) als in het aparte fotoboek van Zilady II.

Afstamming
V. Rubiquil, v. Rubinstein (V. Rosenkavalier), mv. Roemer pref
M. Rilady keur
v. Jonker (V. Renovo keur pref), m. Cilady keur pref
mv. Statuur (V. Indiaan keur pref), m. Nilady keur pref (V. Irak)

De moeder van Zilady II is Rilady, die op haar beurt komt uit Cilady. Bij de stamboekopname in Didam (2001) kregen van de 32 gepresenteerde driejarige paarden tien Gelderse merries een uitnodiging voor de Nationale Merriekeuring op 13 september in Ermelo. Onder dit selecte gezelschap bevond zich de toenmalige stermerrie Rilady. Wilbert Romviel heeft Rilady daarna korte tijd (2002) in de mensport uitgebracht. Het was het eerste paard waarmee hij is gaan mennen. Op driejarige leeftijd reed hij met Rilady de IBOP-proef en behaalde daarvoor de hoogste score van dat jaar: optuigen 9; stap 8 (x2); draf 7 (x2); houding 7; trekproef 8 (x2); geschiktheid als menpaard 8 (x2). Vervolgens ging het tweetal op concours, scoorde sec winstpunten, behaalde gelijk -met alleen eerste prijzen- de overwinning in de mencompetitie van het Gelders Paard én werd in 2002 uitgeroepen tot Menner van het Jaar.
Rilady werd daarna -uiteraard- keur verklaard.
Bij Rilady zijn op de Ladyhoeve twee (merrie)veulens van Rubiquil gefokt, waarvan Zilady II de tweede was. Rilady is in januari 2005 verkocht.

De Grand-Prix dressuurhengst Rubiquil is één van de meest succesvolle zonen van Rubinstein I in de internationale dressuursport. Onder Young Rider Laurens van Lieren won Rubiquil junioren zilver in 1999 en teamgoud op de Europese kampioenschappen 2000 en 2001.
naar de paarden van de Ladyfokkerij