Vilady 02.09183 STB, 1.64m, vos

Vilady uit meervoudig kampioensmerrie Jilady Geboortedatum: 9 juni 2002
Fokker: M.J. Romviel, Beuningen Gld.
Eigenaar: Menno Rekers en Miriam van Binsbergen, Den Haag

Vilady komt uit een predikaatrijke en sportgerichte moeder en vader.
Haar vader Osmium, op zijn beurt uit de bekende Ulft-zoon Ferro, kreeg als vierjarige veel bekendheid door de PAVO-cup te winnen. Haar moeder is de bekende Jilady.
Na Ulex werd direct besloten om nogmaals Jilady (V.Eusebio) met Osmium te kruisen. Dit leverde een merrieveulen op.

Vilady is begin maart 2006 verkocht aan Menno Rekers en Miriam van Binsbergen. Zij zochten een Gelders paard, om dressuur mee te rijden en heerlijke buitenritten te maken. Gezien het geweldige karakter van Vilady, hebben zij veel plezier met de merrie gaan beleefd; zowel in de dressuurring als op het strand.
Op 6 maart 2013 hebben Menno & Miriam, tot hun grote verdriet, deze lieve merrie in moeten laten slapen wegens aanhoudende, ernstige rugproblemen.

Hieronder wordt informatie gegeven van de afstamming en keuringsresultaten van Vilady. Foto's van Vilady staan in chronologische volgorde tussen de foto's van haar moeder in het fotoboek van Jilady, maar er is ook een apart fotoboek van Vilady.

Afstamming
V. Osmium, v. Ferro keur (V. Ulft keur), mv. Calypso I
M. Jilady keur sport (dressuur)
v. Eusebio (V. Zeoliet keur), m. Nilady keur pref
mv. Irak -- m. Dilady ster (V. Ulex keur pref)
Osmium komt uit de zwarte krachtpatser en Olympisch medaillewinnaar Ferro, gecombineerd met het allerbeste bloed uit Holstein. Moedersvader Calypso I is bewegingsvererver nummer 1 van Holstein en vader van o.m. Chacamo, die onder Alexandra Simons-de Ridder bijzonder succesvol was.
Tijdens het verrichtingsonderzoek in 1999 werd Osmium verrichtingstopper. Hij scoorde een 8,5 voor dressuuraanleg en een 7,5 voor springvermogen.
Osmium werd opgeleid tot dressuurpaard door Nicolette van Lierop. Onder haar wint hij de Pavo-cup met waardering 10 van gastruiter Holga Finken. In 2001 wordt Osmium afgetekend winnaar van de KWPN-hengstencompetitie. Daarna wordt hij verder opgeleid door Anky van Grunsven, maar Osmium moet later als gevolg van een chronische halsblessure worden teruggetrokken uit de sport.
Keuringsresultaten
Vilady heeft tot nu toe nog geen keuring bezocht. Zij werd op 7 juli 2007 in Didam opgenomen in het stamboek.
naar de paarden van de Ladyfokkerij