Vilady 79.5974 STB, 1.61m, bruin, keur

Vilady Geboortedatum: 27 mei 1979
Fokker: M.J. Romviel, Beuningen Gld.
Eigenaar: familie Gnodde, Groningen

Vilady is in 1984 op vijfjarige leeftijd verkocht aan de heer Peters in Baexem. Zij was toen drachtig van Statuur, maar is zonder veulen verkocht. Later werd Dilady II geboren, die aldaar is opgehaald.
Het is de eerste, maar zeker niet de laatste, nakomeling uit stammoeder Nilady die naar de toenmalige UTV (Nationale Kampioenschappen) wordt uitgezonden.
Bij haar zijn op de Ladyhoeve in totaal drie veulens gefokt, allen merries. Daarvan is de Statuur-dochter Dilady II de bekendste, aangezien zij in tuig furore maakte. Zij gaf haar kwaliteiten op haar beurt door aan Waterman-dochter Ilady.

Hieronder wordt informatie gegeven van de afstamming, keuringsresultaten, sportprestaties en nakomelingen van Vilady. Er is ook een fotoboek van Vilady.

Afstamming
V. Natuur, v. Gloriant pref (v. Oregon pref), mv. Virtuoos
M. Nilady keur pref
v. Irak (V. Wachtmeester pref), m. Dilady ster
mv. Ulex keur pref -- m. Zilady kroon pref (V. L'Invasion pref)
Keuringsresultaten
1982
Bij de stamboekopname in Wijchen op 15 april 1982 werd Vilady met een bijzonder indrukwekkend scoringsformulier opgenomen. Voor alle onderdelen werden zelfs twee kruisjes bij 'goed' geplaatst.
1983
Tijdens de Centrale Keuring in Bennekom wordt Vilady tweede geplaatst in de rubriek voor vier- t/m zevenjarige keurmerries type tuigpaard. De merrie krijgt een uitnodiging voor de UTV. Op de UTV in Utrecht wordt Vilady vierde van Nederland.
Sportprestaties
1983
IBOP 80-A (tuigpaardproef).
Karakter, gehoorzaamheid en temperament 9 (x2); manieren als tuigpaard 8 (x4); houding en wendbaarheid 8 (x2); stap 7; draf 8 (x2).

Nakomelingen
Bij Vilady zijn op de Ladyhoeve in totaal drie veulens gefokt:
1. Bilady, V. Tamboerijn, 1983, merrie
2. Cilady, V. Tamboerijn, 1984, merrie
3. Dilady II, V. Statuur, 1985, merrie
naar de paarden van de Ladyfokkerij