Uilady 01.09677 STB, 1.63m, vos, ster

Uilady Geboortedatum: 2 juli 2001
Fokker: M.J. & W.J.A.M. Romviel, Beuningen
Eigenaar: Margreet Nauta

Uilady is qua type (exterieur) en beweging een rasechte Gelderse merrie. Zij heeft veel kap en front en is bijzonder werkwillig. Uilady heeft drie goede basisgangen. Dit maakt de merrie zowel geschikt voor onder het zadel als aangespannen.
De merrie heeft een geweldig karakter en is bijzonder gemakkelijk in de omgang.
Uilady is in de zomer van 2004, tijdens het keuringsseizoen, in no-time zadelmak gemaakt.

Uilady is als driejarige in Didam opgenomen in het stamboek. Daar werd zij gelijk ster verklaard, waarbij zij de meeste punten in haar groep scoorde en in het totaalklassement tot de beste merries behoorde.

Uilady is in 2004 voor de eerste maal gedekt met de Gelderse hengst Parcival, die momenteel furore maakt in de hogere dressuur.
De merrie heeft daarna in 2005 dus haar eerste veulen gekregen: Arkos.
Begin september 2005 is de merrie verkocht aan DaniŽlle en Leon Schelleringerhout uit Aarlanderveen. Uilady zou door DaniŽlle, die ruime ervaring heeft in het rijden op hoog niveau, op termijn in de dressuursport worden uitgebracht.

Uilady werd in 2006 definitief drachtig bevonden van de hengst Wolfgang. De inmiddels overleden bruine keurhengst Wolfgang (geb.1980) is een zoon van de legendarische hengst Farn. Van Farn werden meerdere zonen goedgekeurd, waaronder de beroemde hengst Nimmerdor. WolfgangĻs moeder is de keur preferente prestatiemerrie Jolanda (V.Eratosthenes xx). Wolfgang zelf acteerde opvallend in het verrichtingsexamen van 1983. Hij haalde negens voor het springen onder het zadel, zijn stalgedrag en zijn gedrag tijdens de training. In de hengstencompetitie was hij uiterst succesvol onder Henk van den Broek. Wolfgang's goedgekeurde zonen Esteban, Jester, Whinny Jackson en Oscar tonen aan dat Wolfgang zowel spring- als dressuurpaarden heeft gebracht.
Op 23 april 2007 heeft Uilady voor de tweede keer een hengstveulen gekregen. Daarna zou ze intensief getraind worden om haar direct in de klasse Z1-dressuur te gaan starten.
De familie Schellingerhout heeft Uilady in december vanwege tijdgebrek verkocht aan Ranghild Hartman en haar moeder Loes Haanappel uit Wijdewormer.

Op 5 juni 2009 heeft Uilady een hengstveulen gekregen van de Gelderse hengst Zethar. Een voorspoedige dracht ging hier aan vooraf. Zij het dat Uilady wel ruim een week eerder beviel.
Uilady is bij Ranghild en Loes beleerd voor de wagen en Ranghild is in 2008 in de klasse L met haar gestart.

Op 17 oktober 2014 is Uilady vanuit Doetinchem naar de stal van Margreet Nauta verhuisd. Zij gaat met haar rijtechnisch weer helemaal terug naar de basis en hoopt het vertrouwen terug te winnen dat Uilady verloren lijkt te zijn. Maar ze gaat Uilady in ieder geval ook als fokmerrie inzetten.
In 2016 is Uilady gedekt door de Gelderse zwarte hengst Saron (Creool x Zichem).

Hieronder wordt informatie gegeven van de afstamming en keuringsresultaten.

Afstamming
V. Democraat, v. Pion (V. Abgar xx keur), mv. Silvano
M. Cilady keur pref
v. Statuur (V. Indiaan keur pref), m. Nilady keur pref
mv. Irak -- m. Dilady ster (V. Ulex keur pref)

Uilady komt uit een predikaatrijke stam.
Haar vader is Democraat. Deze schimmelhengst scoorde zowel bij het springen als later bij het dressuur. Democraat werd destijds gereden door Anky van Grunsven.
In de moederlijn zijn prestatie, karakter en exterieur eveneens sterk verankerd.
Haar moeder Cilady heeft het keurpredikaat en is preferent verklaard.
Daarnaast werd deze dochter van Statuur en UTV-merrie destijds kampioene van de keurmerries op de toenmalige Dag van het Gelders Paard in Hengelo Gld.

Foto's van Uilady staan in een apart fotoboek van Uilady en tevens in chronologische volgorde tussen de foto's van haar moeder in het fotoboek van Cilady.

Keuringsresultaten
Uilady is als driejarige in Didam opgenomen in het stamboek. Daar werd zij gelijk ster verklaard, waarbij zij de meeste punten in haar groep scoorde en in het totaalklassement tot de beste merries behoorde.
naar de paarden van de Ladyfokkerij