Olivier 96.01785 VB, 1.65m, vos, aangewezen
Sportnaam: Olivier van de Ladyhoeve

Geboortedatum: 26 maart 1996
Fokker: M.J. Romviel, Beuningen Gld.
Olivier Eigenaar: Familie De Ligt, Schiedam

Olivier komt uit een bekendheid van de Ladyfokkerij: Jilady. Zelf wist de hengst, die sinds april 2002 ruin is, zowel beroemd als berucht te worden. Olivier is de eerste hengst van de Ladyhoeve die heeft deelgenomen aan de selectie om goedgekeurd te worden als dekhengst. Gezien de ervaringen hiermee zal het ook zeker de laatste zijn. In augustus 2002 is Olivier verkocht en werd hij tot februari 2006 gereden door Monique Dijkman uit Maassluis. Zij bracht hem tot en met de klasse Z2. Momenteel staat de ruin in Schiedam bij de familie De Ligt, waar hij ook in de sport uitgebracht wordt.

Hieronder wordt informatie gegeven van de afstamming, keuringsresultaten en sportprestaties van Olivier. Er is ook een fotoboek van Olivier.

Afstamming
V. Elegant, v. Theoloog (V. Marconi keur), mv. Heemraad
M. Jilady keur sport (dressuur)
v. Eusebio (V. Zeoliet keur), m. Nilady keur pref
mv. Irak -- m. Dilady ster (V. Ulex keur pref)

Keuringsresultaten
1996
Olivier was als veulen al succesvol. Op 10 augustus 1996 werd hij op de Dag van het Gelders Paard in het Gelderse Hengelo kampioen van de hengstveulens.
In datzelfde jaar (1996) werd hij op 13 september tijdens de nationale kampioenschappen op de UTV in Utrecht FSF-kampioen (=Fokkerij Stimulerings Fonds) van de Gelderse veulens.
1999
Tijdens de eerste bezichtiging op zaterdag 9 januari 1999 kwamen in de IJsselhallen in Zwolle ca. twintig Gelderse hengsten voor de jury. Daarvan werden er drie, waaronder Olivier, doorverwezen naar de tweede bezichtiging. Het Agrarisch Dagblad was van mening dat de geheel Gelders gefokte en uit een goed sportnest komende Olivier het meest aansprak en opviel door een extra stap en veel lossigheid in draf. In In de Strengen werd Olivier omschreven als de rassige FSF-kampioen uit de beroemde Jilady, die lichtvoetig door de baan ging. Tijdens de nakeuring werd het groepje van drie met één hengst aangevuld. Van deze vier hengsten werd tijdens de tweede bezichtiging, op vrijdag 5 februari 2000 in de Brabanthallen in Den Bosch, alleen Olivier aangewezen voor de derde bezichtiging.
Het Agrarisch Dagblad gaf Olivier na de tweede bezichtiging "veel kans op het halen van het verrichtingsonderzoek". Zij kregen gelijk.
De ongekroonde kampioen van de Gelderse hengsten werd na de derde bezichtiging aangewezen voor het verrichtingsonderzoek in Ermelo.
Juryvoorzitter Prof. Dr. Ab Barneveld sprak lovende woorden tijdens de laatste presentatie van Olivier voor jury en publiek. Zijn letterlijke tekst: "U ziet hier het enige exemplaar dat uit een strenge selectie van de Gelderse hengsten is overgebleven: catalogusnummer 720. En wij wijzen déze hengst met veel plezier aan voor het verrichtingsonderzoek, want het is een waardige vertegenwoordiger van het Gelderse paard." Volgens het Agrarisch Dagblad toonde Olivier een extra stap, een nette draf en goede galoppade.
Bij het afleveren van Olivier in Ermelo ging dagblad De Gelderlander een dagje mee om verslag te doen.
Tijdens zijn eerste verrichtingsonderzoek werd Olivier in april doorverwezen naar het najaarsonderzoek vanwege een blessure. Tijdens het najaarsonderzoek werd de hengst afgewezen.
In Zeldzaam Huisdier van mei 1999 werd Olivier omschreven als "een heer van stand".
Sportprestaties
2004
Olivier wordt door Monique Dijkman uit Maassluis uitgebracht in de klasse L2. Op hun eerste competitiewedstrijd van de afdeling Gelders Paard behalen zij een tweede en eerste prijs en scoort het tweetal twee winstpunten.
2005
Monique Dijkman heeft de klasse Z-dressuur bereikt. Op de eerste wedstrijd die zij met Olivier in deze rubriek rijdt, wordt direct een winstpunt gescoord en is het tweetal officieel Z-geklasseerd. Daarna behalen zij in deze klasse voldoende winstpunten om de overstap naar de hoogste klasse te maken.
2006
Monique Dijkman behaalt begin 2006 met Olivier de eerste winstpunten in de klasse Z2. In februari wordt hij verkocht.
naar de paarden van de Ladyfokkerij