Support Ladyhoeve
De Ladyhoeve kan in haar huidige vorm niet zonder de inzet en support van een aantal familieleden, vrienden en hulpjes.
Naast de 'Romviel-en' die wonen aan de Reekstraat in Beuningen, is er nog een behoorlijke club actief (geweest) op de Ladyhoeve. In alfabetische volgorde op voornaam zijn dat:
- Anja van Weelden uit Nijmegen
- Anne van IJzendoorn uit Nijmegen
- Cor van Weelden uit Nijmegen
- Daisy van Weelden uit Nijmegen
- Dion Romviel uit Beuningen
- Donique Romviel uit Beuningen
- Jamy van Weelden uit Nijmegen
- Laura de Vrij uit Beuningen
- Lea Bom uit Beuningen
- Lieke Beijer uit Beuningen
- Lionne Beijer uit Beuningen
- Piet van Megen uit Nijmegen
- Roos van Megen uit Nijmegen
- Sarah Dekker uit Nijmegen/Antwerpen
- Sjef Bom uit Beuningen
- Sjoerd van Megen uit Nijmegen
- Tessa Loermans uit Beuningen
- Wilbert Romviel uit Beuningen

Lea Bom
Lea Bom is voormalig schippersvrouw en sinds begin 2005 in Beuningen 'geheel aan wal' gekomen. Voorheen hadden zij daar ook hun woonhuis, maar waren daar sporadisch aanwezig.
Lea houdt veel van tuinieren. Maar zij is er ook erg goed in om Jacky te verwennen. Telkens wordt Lea op aanwezigheid van hondenkoekjes gecheckt. Als Lea op de fiets aankomt rijden dan is de Jack Russel niet meer te houden, want dan weet ze dat er een ritje in het mandje voorop de fiets aan zit te komen.
Sjef Bom
Sinds Sjef Bom begin 2005 zijn schip verkocht is de voormalig schipper bijna dagelijks in de Reekstraat te vinden.
Hij is vooral van de 'watervoorziening', maar verricht daarnaast ook allerhande andere klusjes. Daarnaast gaat hij regelmatig met Tini op pad.
Sarah Dekker (27-08-1979)
Sarah Dekker is afkomstig uit Nijmegen en heeft een aantal jaren in Antwerpen gestudeerd voor dierenarts. Inmiddels is zij afgestudeerd en in haar vakgebied, met als specialisatie paarden, aan de slag gegaan. Haar studie was op een gegeven moment niet meer te combineren met de paardensport in Nederland. Sarah heeft Jilady tot Z-niveau dressuur gereden (en ze heeft de merrie ook tot en met de klasse L gesprongen). Ook Kilady dankt het sportpredikaat aan Sarah. Met deze merrie was Sarah geruime tijd startgerechtigd in de klasse Z, maar zij hebben de overstap naar deze klasse uiteindelijk nooit gemaakt.
In haar ponytijd begon Sarah met een Fjord op concours. Daarna kochten zij vosruin Icarus (El Corona x Janmaat); een E-pony waarmee zij Z-dressuur en Z-springen werd.
Anne van IJzendoorn (20-03-1984)
Anne van IJzendoorn, afkomstig uit Nijmegen, reed voorheen met D-pony Now or Never tot en met Z2-dressuurniveau.
Anne heeft twee achtereenvolgende jaren Jilady - die voorheen werd uitgebracht door Sarah Dekker - weer op Z-niveau gebracht. Dit was in 2001 voor het showblok tijdens de Gelderse hengstenshow in Ermelo en in 2002 voor de show tijdens de huldiging Fokker van het Jaar op de KWPN-Paardendagen in Ermelo.
Piet van Megen
Piet van Megen is getrouwd met Roos en zij wonen samen met hun zoon Sjoerd in Nijmegen.
Piet is geen type om stil te zitten. Hij is voor geen enkel klusje te beroerd en als hij op de Ladyhoeve was ging hij vaak aan de slag met o.m. vegen bij de stallen en op het erf.
Piet is werkzaam als hovenier bij Hoveniersbedrijf Loosbroek in Nijmegen.
Roos van Megen
Roos van Megen is een telg van de bekende Loeffen-familie uit Wijchen, waar o.a. haar broer Cor ook deel van uitmaakt.
Roos begeleidt verschillende ruiters en amazones op alle niveaus.
Haar favorieten op de Ladyhoeve waren de Jonker-dochter Rilady en haar eerste nakomeling Wilady II van Rubiquil. Rilady is onder haar begeleiding door Wilbert Romviel in 2001 en 2002 in de mensport uitgebracht.
Roos is een van degenen die vaak o.a. de paarden toiletteert.
Ook heeft zij een hele grote rol gespeeld in de shows van de Ladyhoeve. Roos zorgde hierbij onder meer voor de training en co÷rdinatie. Tijdens de hengstenshow 2001 van het Gelders Paard op het KNF-centrum in Ermelo was er een showblok met een zestal paarden uit de Ladyfokkerij. Neem voor een foto-impressie van bovenstaande show een kijkje in het fotoboek Show 2001. Er zijn tevens over de show diverse artikelen verschenen, die zijn opgenomen op de linkpagina.
In 2002 kreeg de familie Romviel de titel Fokker van het Jaar toegekend, waarbij de Ladyhoeve tijdens de huldiging op de KWPN-dagen in Ermelo op zaterdag 24 augustus 2002 met een aantal paarden een show gaf. Een foto-impressie hiervan is te vinden in het fotoboek Show 2002. De verschenen artikelen zijn opgenomen op de linkpagina.
Sjoerd van Megen
Sjoerd van Megen is enig kind van Piet en Roos. Sjoerd zit op de Groenschool Helicon in Nijmegen.
Hij verricht de meest uiteenlopende activiteiten op de Ladyhoeve. Het slepen van de buitenbak, het klaarzetten van hooi en stro, het rijden van de vrachtwagen naar o.a. de verenigingslessen bij De Mazeppa's in Neerbosch. Daarnaast verzorgt hij alle weilanden: bemesten, bloten, slepen en beregenen. Zo was hij tijdens de hittegolf (augustus 2003) zelfs iedere dag, vaak met Dion Romviel en/of zijn vader Piet, in touw om voor de beregening van de weilanden te zorgen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de traktor van Romviel's buurman: Johan Weijers.
Cor van Weelden (09-04-1956)
Cor van Weelden is werkleider bij Presikhaaf in Rijkerswoerd (Arnhem).
Hij is fanatiek beoefenaar van de tennissport bij Tennisvereniging Lindenholt in Nijmegen. Daar speelt hij in de klasse D1.
Cor loopt, nog voor hij zijn autobus uit is, met de bezem in de hand om te vegen. Daarnaast is hij bedreven in het verzorgen van (buiten)planten.
Cor heeft een prominente rol gespeeld bij het installeren van de stapmolen op de Ladyhoeve.
Anja van Weelden (26-04-1956)
Anja werkt in Verpleeghuis Margriet in Nijmegen. Zij zorgt vaak voor 'de inwendige mens', waarbij een van haar specialiteiten het maken van kwarktaarten is.
Jamy van Weelden (22-02-1983)
Jamy is banketbakker. Maar sinds ca. oktober 2003 tot 2006 ook door de Ladyhoeve erkende schaapsherder. Hoewel het niet zijn meest favoriete dieren zijn, heeft hij regelmatig voor de schapen gezorgd.
Hij traint veel in de sportschool en dat is hem ook aan te zien.
Daisy van Weelden (21-12-1985)
Daisy van Weelden Diasy volgt bij opleidingsinstituut Helicon in Nijmegen de richting paardenhouderij, een vierjarige opleiding.
Daisy is op de Ladyhoeve begonnen na een verzoek om Kilady te gaan trainen voor het showblok op 24 augustus 2002 tijdens de huldiging van Tini en Agnes Romviel voor de titel Fokker van het Jaar. Daarvoor had zij nog geen twee weken de tijd. Dit klikte zo goed, dat Daisy met Kilady is blijven rijden en de combinatie is gaan starten in de discipline dressuur op concoursen. En niet zonder succes: Daisy heeft ervoor gezorgd dat Kilady ook het sportpredikaat voor dressuur heeft behaald.
Wilbert Romviel (12-10-1967)
Wilbert is de middelste telg en tweede zoon van Tini en Agnes. Hij is al jarenlang als kraanmachinist werkzaam voor Martens Metaal in Nijmegen.
Hij woont in Beuningen en stond vaak stand-by. Bij alles wat op de Ladyhoeve gebeurt, speelde hij een rol en hij was voor moeder Agnes een onmisbare rechterhand.
In het verleden bracht Wilbert de paarden van de Ladyhoeve, samen met zijn broer Martien, voor. Na een bedrijfsongeval is het voor hem niet meer mogelijk om dat te doen, maar is hij wel degenen die tijdens het voorbrengen de 'zweep hanteert'. Hij zorgde daarbij voor het toiletteren.
In 2002 werd hij uitgeroepen tot Menner van het Jaar voor zijn prestaties met Rilady. Het was nota bene het eerste jaar dat hij als menner op concours ging.
Dion Romviel
Dion Romviel (12-05-1988)
Dion volgt de richting electrotechniek van het VMBO op het Pax Christie College in Druten.
Regelmatig gaat hij met opa mee naar de paarden die worden geweid op het terrein van InterCheM op Industrieterrein De Schoenaker in Beuningen.
Maar ook voor andere klusjes weten opa en oma hem te vinden.
Dion is graag met de computer bezig (vooral internet) en een van zijn favoriete bezigheden is dan chatten.

Donique Romviel
Donique Romviel (08-11-1992)

Donique heeft op Basisschool De Peppel in Beuningen gezeten. Daarna is zij naar het Maaswaal College in Wijchen gegaan.
Ze heeft in 2003 ponyrijles gehad op de manege in Neerbosch. Haar grootste wens was om een eigen pony te hebben. En daarvoor was ze jaren aan het sparen. In de tussentijd reed ze en verzorgde ze de oudste viervoeter op de Ladyhoeve: Cilady.
Maar ook Kilady werd regelmatig door Donique verzorgd en bereden. In 2005 is ze begonnen om recreatief met Jilady te rijden.

Tessa Loermans met Vilady (V.Osmium)
Tessa Loermans
Tessa Loermans is begonnen als stagiaire op de Ladyhoeve. Inmiddels helpt zij sinds een flink aantal jaren Agnes met het mesten van de stallen en het verzorgen van de paarden.
Uiteindelijk is Tessa uitgegroeid tot de meest onmisbare hulp voor Agnes. Zij zorgt er mede voor dat de paarden voldoende beweging krijgen, o.a. in de stapmolen.
Lieke Beijer
Lieke Beijer (17-01-1995)
In navolging van haar oudere zus Lionne, was Lieke Beijer ook (vooral op zaterdag) jarenlang op de Ladyhoeve te vinden. En zij was een geweldige kracht voor Agnes bij het mesten van de stallen en verzorgen van de paarden.
Lionne Beijer met Kilady
Lionne Beijer
(17-02-1989)
Lionne was jarenlang iedere zaterdag en tijdens vakanties op de Ladyhoeve. Een geweldige kracht voor Agnes bij het mesten van de stallen. Maar ook bij alle andere voorkomende werkzaamheden stak Lionne de handen uit de mouwen. En dat zonder agrarische achtergrond; haar ouders hebben nl. een verzekeringsbedrijf in Beuningen.
v.l.n.r. Lionne Beijer, Cilady en Laura de Vrij Lionne en Laura de Vrij vormden in gezelschap een geweldig duo, dat altijd vrolijk leuke en minder leuke klussen uitvoerde.
Laura de Vrij (25-03-1990)
Laura de Vrij met Arkos (Parcival x Democraat) "Beter een goede buur dan een verre vriend", is het spreekwoord. Dat geldt in ieder geval voor de komst in 1998 van de familie De Vrij naar de Beuningse Plas. Oprukkende nieuwbouw is uiteraard geen echte wens van een agrarisch bedrijf, maar dergelijke buren zorgen toch zeker voor een andere kijk daarop. Dochter Laura (rechts naast Cilady op de foto hierboven) was een geweldige 'helpende hand' voor Agnes.
Iedere zaterdagochtend was zij, samen met Lionne Beijer, in de stallen te vinden om o.a. volle kruiwagens mest te versjouwen. Maar ook voor andere klussen, zoals het poetsen van de paarden of het opruimen van de schuur, draaide zij haar hand niet om.
Laura gaat sinds het schooljaar 2003 naar de middelbare school Sint Joris in Nijmegen en volgt daar de LWOOVMBO-T.
terug naar de achtergrondinfo over de Ladyhoeve
terug naar de achtergrondinfo over de familie Romviel