Showblok Fokker van het Jaar 2002
In juli 2002 werd de familie Romviel voor de eretitel 'Fokker van het Jaar' genomineerd.
Tot hun eigen verrassing koos de selectiecommissie voor de veelzijdige fokkerijprestaties van de Ladyhoeve. De huldiging van Tini en Agnes Romviel vond zaterdag 24 augustus 2002 op de KWPN-paardendagen tijdens een showblok met acht paarden uit de Ladystam plaats.
-> Lees ook "Romviel Gelders Fokker van het Jaar".

Het showblok van de Ladyhoeve op het Federatiecentrum in Ermelo werd buiten medeweten van Tini en Agnes Romviel op touw gezet. Dankzij de medewerking van velen kregen zij 'de dag van hun leven'. Ze werden 's ochtends per limousine opgehaald. Na een tussenstop voor de lunch mocht het stel op de eretribune van de show van hun eigen fokprodukten gaan genieten.

Tijdens het showblok kwam de combinatie tot uiting van (de veelzijdigheid van) fokkerijprestaties, sportprestaties en karakter.
'Ringmeester' Roos van Megen-Loeffen, die ook tekende voor de training van alle paarden op de Ladyhoeve, coördineerde het geheel.
De 18-jarige voskleurige Cilady (Statuur x Irak) werd op de lange leidsels door hun oudste kleinzoon Dion Romviel (14 jaar) binnengestuurd. Getooid met rieten manden met hooi en samen met zijn vijf jaar jongere zus Donique en Jacky, de Jack Russel van de Ladyhoeve, werd het vroegere boerenleven uitgebeeld.
Henk Vaandrager uit Wieringerwerf gaf met een dochter van Cilady, Jilady (V. Goudsmid) genaamd, een demonstratie in het aangespannen mennen. Het duo rijdt op het hoogste niveau (klasse Z).
Vervolgens kwamen de volle zussen Jilady en Kilady (Eusebio x Irak) gezamenlijk binnen gereden. Jilady werd voorgesteld door gastamazone Anne van IJzendoorn uit Nijmegen. Jilady is meervoudig Nederlands Kampioene voor haar exterieur en beweging. In de sport werd zij door Sarah Dekker uit Nijmegen naar Z-dressuurniveau gereden. Anne van IJzendoorn rijdt gewoonlijk met haar eigen paard Nicolai en legde anderhalve week voor de show het zadel ook op Jilady. De één jaar jongere Kilady werd gereden door Daisy van Weelden uit Nijmegen. Deze amazone boekt momenteel successen in de klasse M met haar eigen pony Chica. Anderhalve week geleden ging zij voor de eerste keer met Kilady rijden en dit klikte goed. Naast wat dressuuronderdelen, nam dit tweetal ook enkele sprongen. Kilady heeft met Sarah Dekker in de klasse M gesprongen en zij zijn Z-startgerechtigd.
Een volgende complete verrassing was de aanwezigheid van Dilady II ( Statuur x Natuur). Deze tuigpaardmerrie werd geshowd door Robbie van Dijk uit Odiliapeel. De huidige eigenaar, familie Hottentot uit Hillegom, stond Dilady II tijdelijk af om haar elders voor de show te laten trainen. Dilady II had vooral voor Tini altijd een heel speciale betekenis. Hij heeft Dilady II destijds zelf aangereden en succesvol uitgebracht op een beperkt aantal tuigpaardconcoursen. De merrie reed dan ook rond terwijl Whitney Houston "I will always love you" zong.
Vervolgens werden twee veulens aan de hand binnengeleid. De oudste zoon van Tini en Agnes, Martien Romviel uit Uden, liep met de Jilady's dochter Vilady (V. Osmium). Gelijktijdig was het hengstveulen van Kilady, Vilord (V. Hamlet), te zien.
Tot slot kwam Rilady (Jonker x Statuur) voor de koets van Tini en Agnes binnengereden. Ditmaal stond Rilady dus niet voor de concourswagen, maar voor de koets om met de titelwinnaars een ereronde te maken. De koetsier was, uiteraard, Wilbert Romviel. Hij haalde samen met palfrenier Sjoerd van Megen uit Nijmegen het echtpaar Romviel op. Onder begeleiding van het toepasselijke "Lady Love" van Lou Rawls verlieten alle viervoeters de baan.

Neem voor een foto-impressie van bovenstaande show een kijkje in het fotoboek Show 2002. Over bovenstaande show zijn diverse artikelen verschenen, die zijn opgenomen op de linkpagina.